Транспортното министерство удължи изтичащата днес забрана за всички полети от Китай,

...
Транспортното министерство удължи изтичащата днес забрана за всички полети от Китай,
Коментари Харесай

Забраната за полети до Китай, Южна Корея, Иран, Италия и Испания остава в сила до 12 април

Транспортното министерство удължи изтичащата през днешния ден забрана за всички полети от Китай, Южна Корея, Иран, Италия и Испания до 12 април. Забраната няма да важи единствено за тези полети, за които е издадено позволение от Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация, прецизираха от министерството.
Българската страна може да потърси различни ограничения, в това число и допълнителни полети до Италия и Испания при нужда, за превозването на български жители, които биха желали да се върнат в България. Всички идващи пасажери, български жители и чужденци от тези страни обаче подлежат на 14-дневната карантина, се прецизира в заповедта.
Няма ограничавания за товарни полети, в това число поща, за осъществяването на държавни полети, филантропични полети и такива за оказване на незабавна здравна помощ, както и кацания по механически аргументи на въздухоплавателни средства на летища на територията на България, прецизират още от министерството.
От ведомството отново припомнят ограниченията, включени в " Бюлетина по сигурност на полетите " на Групово дело ГВА за осъществяването на наложителни минимални противоепидемични ограничения от всички въздушни превозвачи, кабинни екипажи, летищни оператори, наземни оператори и организации за техническо обслужване на въздухоплавателни средства.Те предвиждат в летищните терминали да се позволяват единствено пасажери с годен билет, като позволената минимална отдалеченост сред заминаващите пасажери в терминала е 1 метър. В мощ са и изискванията  пътниците да се явят в терминала за обработка най-малко 2 часа преди полета; летищният личен състав и този по наземно обслужване да бъдат оборудвани с защитни здравни средства /маски и ръкавици/;задължително сепариране и съпровождане на идващите с обособени полети пасажери. Всички пасажери /пристигащи и заминаващи/ подлежат на здравен обзор с премерване на температурата. Пристигащите пасажери се задължават да попълнят анкетна карта / електронен въпросник. Летищните оператори са задължени да изпращат ежедневни отчети за плануваните полети до дирекцията за въздухоплавателна администрация, както и да ползват процедури за карантина, в съгласуваност с държавните органи по публично здраве.
С продължение на заповедта до 12 април са спрени и всички интернационалните влакове, извършващи трансграничните пътнически транспорти до и от прилежащите страни - Турция, Гърция, Сърбия и Румъния.
Ограниченията не важат за железопътния товарен превоз.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР